Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
BMW 430d xDRIVE M Sport Aut .Ár: 9.647.000 Ft -
BMW 316Ár: 2.300.000 Ft -
RENAULT MEGANEÁr: 599.000 Ft -
SKODA KAROQ 1.5 TSI ACT STYLE DÁr: 8.497.000 Ft -
AUDI A4 AVANT 2.0 TDI DESIGN SÁr: 7.997.000 Ft -
BMW 225XE ADVANTAGE AUT. MAÁr: 9.395.000 Ft -
VOLKSWAGEN PASSAT VIII VARIANT 2.0 TÁr: 7.997.000 Ft -
MERCEDES-BENZ E 300 de T 9G - TRONIC EQÁr: 16.497.000 Ft -
RENAULT THALIAÁr: 749.000 Ft -
TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID EXECUTIVEÁr: 8.647.000 Ft -
BMW I3 120Ah AUTOMATA 1.TULÁr: 8.147.000 Ft -
VOLKSWAGEN CRAFTER 2.0 SCR TDI 35 L4Ár: 14.912.400 Ft